Infrastruktura e TIK

Infrastruktura e IT

Rrjeti

Partneriteti me furnizuesit më të mirë globalë të Hardware dhe Software-it IT ofron disponueshmëri të lartë dhe mjedis fleksibël për të drejtuar ofruesit e shërbimeve dhe aplikacionet e ndërmarrjeve.

 • Switchet
 • Ruterat
 • Firewalls
 • Konvertuesit


Servera

 Në partneritet me furnizuesit më të mirë globalë për produktet e harduerit dhe softuerit të TI-së, Communication Progress ofron lehtësira me disponueshmëri të lartë për Serverët, Hapësirat ruajtëse, Rezervimet, Arkivat dhe Aplikacionet dhe Kontrollorët SW. Tregjet kryesore të shërbyera përfshijnë transportuesit e shërbimeve dhe ndërmarrjet. 

Tipet e Rafteve & Kabineteve

 • Kabinete Rrjeti
 • Kabinete Serverash
 • Kabinete te montuar ne mur
 • Kabinete  Industriale/Telekomunikacion
 • Kabinete  te Hapura
 • Kabinete  te Qendres se te Dhenave, 90% te perforcuar
 • Kabinete  Zyrash, Super Silent, shtypje akustike dhe te dizanjuara ne baze te objektit
 • Aksesorët (kompleti i nivelimit, montimit dhe bashkimit, sistemi i menaxhimit të kabllove LAN dhe optikës, horizontale ose vertikale, njësi shtesë para/prapa, panele mbështetëse, grup tokëzimi, grup antisizmik, ventilatorë, PDU)

Karakteristikat Kryesore:

 • 12HU-47HU
 • Gjeresia 600mm-800mm, thellesia – 1200mm
 • Dyer xhami ose metalike, dyer të vetme ose të ndara, panele anësore të lëvizshme
 • Kabinete  Industriale/Telekomunikacion
 • Kabinete sipas kerkeses
 • Produkte RoHS


Siguria e Mbikqyrjes

Infrastruktura e IT-së dhe mjedisi i punës duhet të jenë shumë të sigurta. Communication Progress ofron zgjidhje turn-key për një akses të sigurt në pajisje, shërbime, objekte, burime dhe mjete.

 • Sistemet e kontrollit të aksesit (lexuesit e kartave dhe gjurmëve të gishtërinjve, kontrollorët, njësitë sinjalizuese)
 • Sistemet kundër zjarrit (zbulimi dhe shuarja)
 • Sistemet e Mbikqyrjes
 • Detektorë
 • Dyer Kundër Vjedhjes

Shumica e administratave të biznesit, të qeverisë dhe publike kërkojnë një mbulim efektiv, të gjerë dhe një mbikëqyrje me ruajtje afatgjatë. Communication Progress ofron zgjidhjet më inteligjente, të plota IP dhe HD për një mbikëqyrje video të pandërprerë, plotësisht të integruar në infrastrukturën ekzistuese dhe me disponueshmëri të lartë.

 • DVR dhe NVR
 • Kamera (IP, Dome, PTZ, outdoor, indoor)
 • Kutitë e montimit për përdorim të jashtëm me bateri rezervë

Cloud Computing

Këto vitet e fundit, mbizotërimi i internetit dhe zhvillimi i shpejtë i teknologjive të informacionit dhe komunikimit kanë shtyrë të gjithë industrinë e TIK-ut drejt epokës së informatikës cloud. Cloud computing po krijon shumë mundësi dhe aplikacione imagjinative për lojtarët e TIK-ut. Ndërkohë, zhvillimi sjell edhe komoditete:

 • Kosto e ulët e konfigurimit dhe TCO
 • Paguar sipas Vëllimit të Shërbimit
 • Kudo në çdo kohë
 • Burimet të përbashkëta
 • Pa kufij
 • Reduktimi i ndikimit në mjedis

Virtualizimi është një teknologji softuerike e provuar që po transformon me shpejtësi peizazhin e IT dhe po ndryshon rrënjësisht mënyrën se si njerëzit llogaritin. Virtualizimi ju lejon të ekzekutoni shumë makina virtuale në një makinë të vetme fizike, duke ndarë burimet e atij kompjuteri të vetëm nëpër mjedise të shumta. Makina të ndryshme virtuale mund të ekzekutojnë sisteme të ndryshme operative dhe aplikacione të shumta në të njëjtin kompjuter fizik.

Të ndryshme

Infrastruktura që ofrojmë është bashkëkohore dhe konform teknologjive më të fundit. Pajisjet kanë garancinë e prodhuesve më të njohur ndërkombëtar, duke ofruar siguri, eficencë dhe jetëgjatësi.

 • UPS (Furnizimi me energji të pandërprerë, nga kapaciteti më i vogël tek ai më i madh, online)
 • Power Supply
 • Konvertuesit DC, AC dhe Inverter
 • Bateritë rezervë

Survejim me IP Video

Zgjidhjet sipas Industrisë:


 • Banka dhe Financa
 • Pasuri të Paluajtshme
 • Qendra Tregtare
 • Institucione Publike e Private
 • Infrastrukturat kritike
 • Baza të Dhënash
 • Edukim
 • Shëndetësi
 • Hotele dhe Restorante – Parkingje 


Infrastruktura e Komunikimit

Infrastruktura e Komunikimit

 • Carrier class 4 & 5 switches
 • Enterprise PABXes & IP-PABXes
 • Data switches (L2, L3, Gigabit, FE, Fibra, Industriale, Carries class, Enterprise, Akses, Core)
 • Produktet MPLS, Ruterat (qasja, skaji, shërbimi, VPN)
 • Firewall
 • Terminalet e fibrave optike, konvertuesit e mediave dhe protokollit, WDM
 • Pajisje konferencash audio dhe video, Multimedia, tableta për PC, middleware
 • Produkte me shumë shërbime dhe inteligjente me akses publik (DSLAM, MSAN, xPON)
 • Pajisje për End-User (sete telefonike analoge dhe dixhitale, ISDN, xDSL, ndarës, konvertues)
 • Kabllo të strukturuar për rrjetet telefonike dhe të të dhënave (bakër dhe fibër)
 • Komunikimi me valë (TDM, IP, Wi-Fi, UHF, Wimax, DECT)

Konferenca me zë

 • Alcatel-Lucent IP PBX
 • 3CX Software based VoIP PBX
 • Matrix hybrid IP PBX
 • Portat GSM
 • Portat VoIP
 • Telefonat IP
 • Regjistrimi i thirrjeve
 • Konferenca Audio Polycom
 • Konferenca Audio EACOM
 • Sistemet e diskutimit dhe adresimi publik

Call Center

 • 3CX Voip call center
 • Regjistrimi i thirrjeve
 • Predictive dialing
 • Genesys call center